sunnuntaina, maaliskuuta 23, 2008

AINUTLAATUINEN HEVOSPÄIVÄ MYNÄMÄELLÄ

NYT SINULLA ON MAHDOLLISUUS OSALLISTUA AINUTLAATUISEEN HEVOSPÄIVÄÄN MYNÄMÄELLÄ, 19.4.2008

Mynämäki Ranch’illa hevosten hoito ja ratsastus poikkeavat traditionaalisesta menetelmistä varsin paljon. Tavoitteena on päästä etenkin hevosten hoidossa mahdollisimman vähällä vaivalla ja ajankäytöllä, tinkimättä kuitenkaan yhtään hevosten hyvinvoinnista, päinvastoin, hyvinvointi on selvä päätavoite. Tähän tavoitteeseen tilalla pyritään seuraavin keinoin:

1) Luonnonmukaisella hoidolla, jossa hevoset ovat yhdessä, ovat aina ulkona myös yöllä, niillä on paljon tilaa liikkua, niitä ei loimiteta, niillä on heinää vapaasti

2) Kengättömyydellä

3) Kuolaimettomuudella

4) Hevosystävällisellä koulutuksella ja ratsastuksella, jossa tärkeää on johtajuus (kuten hevoslaumassa) niin maassa kuin selässä. Ratsastuksen “salaisuus” löytyy sanoista body, mind and spirit kuin myös sanoista feel, timing and balance. Nämä ovat Tom Dorrance’n käyttämiä sanoja kuvaamaan yhteistyötä hevosen kanssa. Lue lisää:
http://www.tomdorrance.com/index.htm :

His unique approach was founded on the belief that the human needs to think more and do less - to feel what the horse is feeling and operate from where the horse is.

Näihin kaikkiin edellä mainittuun neljään osa-alueeseen tutustutaan teema-päivänä 19.4.2008. Pääpaino on johtajuudessa ja kuolaimettomassa ratsastuksessa. Johtajuudessa kokeillaan mm. hevosen juoksuttamista vapaana ja ratsastuksessa nähdään käytännössä mitä edellä mainitut Tom Dorrance’n sanat tarkoittavat ja päästään myös itse kokeilemaan miten pehmeästi ja rentona hevonen toimii ilman kuolainta. Pysäyttäminen, askellajien vaihdot ja kääntymiset tapahtuvat vaivattomasti ja hyvin pienin avuin. Käydään läpi myös hevosen kouluttamisharjoituksia niin johtajuuden kuin ratsastuksen osalta (mm. kokoaminen) sekä pohditaan ratsastajan ja hevosen suhdetta.

Lisää tietoa mm ilmoittautumisesta, bussikuljetuksesta ja hinnasta blogin mariginaalissa.