sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

LUONNETESTISSÄ


Otto-rotikka leikkii

LARA: Pedro kävi sitten siinä luonnetestissä Pukkilassa. Minä odotin autossa. Mun kohdalla olisi ollut tänään viimeinen mahdollisuus käydä testissä, koska huomenna täytän seitsemän vee.
Mamma on tyytyväinen Pedron tulokseen siinä mielessä että se käy aikalailla yksyhteen hänen omien arvailujen kanssa. Mamma oli laskenut että Pedro saisi plussapisteitä max 110. Se sai kasaan 105 plussapistettä sekä 25 miinuspistettä joten summasummarum 80 pistettä. Mutta siihen ei kuulema pidä tuijottaa vaan pitää eritellä tulos.
Tässä koko litania:

Toimintakyky: -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -1 pieni
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: laukaisukokematon

Tuomariston mielestä kuten mammankin, Pedron ongelma on sen temperamentissa. Se seuraa liiankin hyvin ympäristössä tapahtuvista asioita. Koulutuksessa tämä on ongelma.
Tuomari sanoi näin: Se on se mikä rikkoo kokonaisuuden.
Hermoista Pedro sai paremman arvosanan kuin mamma olisi uskonut.
Samoin luoksepäästävyydessä, mikä mamman mielestä kertoo testin heikkouksista. Nyt kun oli "rehellisiä" maalimiehiä Pedrolla oli turvallinen olo ja toimi hyvin. Toista on jos vastapuoli on epävarma.

Pimeähuoneessa se alkoi sählätä muutaman minuutin päästä. Ensin se löysi "maalimiehen" ja ilmaisi haukkumalla, mutta taisi sitten muistaa että se olikin mamma joka oli eksyksissä. Koira haki muutaman hetken jonka jälkeen sen aivot lakkasi toimimasta ja alkoi sählinki. Nenää se ei käyttänyt pätkääkään, eli toimi ihan samalla tavalla kuin metsässä kun se eksyy porukasta. Juoksee päättömänä ja etsii silmillään.

Hyvää Pedrossa on että se palautuu nopeasti. Tänään mamma jätti tarkoituksella rauhoittamatta sitä suoritusten välillä jotta hän sai nähdä alkaako se hyrrätä vain meneekö lukkoon kuormitettuna.
Potentiaalia on, mutta mikään helppo paketti Pedro ei todellakaan ole!

Otto kohtaa haalariukon

Tynnyri perkele!

Otto puolustautuu