maanantaina, helmikuuta 25, 2008

SUOMEN LAMPAAN VILLA ON PARAS!

Laki velvoittaa keritsemään lampaat (kuva:Carola)

LARA: kuvan lampaat eivät ole meidän, mutta meillä oli Suomen lampaita joskus. Syy miksi mamma muistelee niitä on eilispäivän Expressenin lehtijuttu australialaisista merinolampaista (katso eilispäivän blogia). Aussit tekee mulesing-nimistä toimenpidettä lampaille.
Mulesing tarkoittaa että lampailta leikataan nahkaa pois hännän alueelta - ilman nukutusta. Lampaat tungetaan telineeseen, työnnetään sakset nahan alle ja leikataan liha irti. Toimenpide tehdään jottei kärpäset pääse lisääntymään poimuissa. Tätä julmaa käytäntöä puolustetaan säästösyillä ja sillä että eläimiä on paljon.

Maailman paras villa

Merinolampaan villaa pidetään maailman parhaimpana. Mutta suomenlampaan villa on itse asiassa parempi. Suomenlampaan villa on maailman hienoin. Sitä vaan ei ole tajuttu Suomessa - vielä. Suomenlampaan villasta saa tehtyä todella PEHMEITÄ, hienoja, kestäviä ja toimivia käyttövaatteita. Lue täältä mitä kanadalainen urheilusukkien valmistaja kirjoittaa.

Meidän perhe toivookin nyt että KAIKKI SUOMALAISET boikotovat merinovillaa. Samaan listaan lisäämme ANGORA- ja ALPAKKAVILLAT. Osta vaatteet ja käsityövillat vain jos tiedät varmasti mistä raaka-aine tulee. Lue enemmän aiheesta täältä Savethesheep-sivulta.