torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Mackeyn Zorrokoira joutui moottorikelkan runtelemaksi AAS-kisassa

Tänään minulle selkisi että AAS:n kolmonen Lance Mackeyn Zorro-koiralle sattui paha onnettomuus All Alaska Sweepstakes-kisassa. 9-vuotias Zorro oli kyydissä kun moottorikelkkailija törmäsi rekeen ja päätyi sen päälle. Kelkkaa jouduttiin nostamaan pois.
Mushing-lehdessä Mackey kertoo että hän näki kelkkailijoita lähestyvän pimeässä ja heilutti otsalamppua hullun lailla. Turhaan.
Zorrolta katkesi onnettomuudessa kylkiluita, se kärsi sisäisiä vammoja ja selkäranka vaurioitui.
Tapaturma sattui 22 mailia ennen Nomea. Mackeyn tullessa maaliin kukaan ei osannut epäillä mitään vaikka 3000 dollarin reki taisi olla aika kärsinyt. Mackey jakoi nimikirjoituksia ja antoi kuvata itsensä kuten tavallisesti koska hän ei halunnut pilata fanien kisaa.
Seuraavana päivänä Zorro ei pystynyt kävelemään saatikka seisomaan ja Mackey ei enää pystynyt hillitsemään itkuaan kertoessaan koirasta.
Koira käytettiin eilen eläinlääkärillä Seattlessa. Sillä todettiin aivotärähdys, vamma toisessa keuhkossa, kolme katkennutta kylkiluuta sekä selkärangassa mm yksi vahingoittunut välilevy. Lancen kotisivun mukaan koira ei tarvitse leikkausta. Toipumiseen menee 6-8 kuukautta. Prognoosi on hyvä.
Tähän asti koiran sairaanhoito on maksanut 3.700 dollaria. Amerikkalaisilta tulvii paitsi sympatiaa myös kyselyjä voivatko he auttaa laskujen maksussa.
Sympaattinen piirre joka varmasti johtuu siitä että jenkit ovat tottuneet että KAIKESTA on maksettava itse. Sen lisäksi Zorro on uskomattoman suosittu koira valjakkofanien parissa.

Zorro on yksi Mackeyn parhaimpia jalostusuroksia. 9 sen jälkeläisiä juoksi Sweepstakes-valjakossa. 40 Mackeyn 80 valjakkokoirasta polveutuu Zorrosta. Mackeylle Zorron menetys olisi henkilökohtainen tragedia koska hän on erittäin kiintynyt koiraan. Kuten myös muihin koiriinsa.
-Kukaan ei tajua kuinka paljon koirat merkitsevät minulle, hän on sanonut eräässä haastattelussa.

Mackeyn Comeback Kennel löytyy www.mackeyscomebackkennel.com
Nimensä kennel muuten sai Mackeyn toivuttua syövästä.