lauantaina, lokakuuta 04, 2008

Moskun esikoulu

Moskun esikoulussa maahanmeno on edennyt niin pitkälle että Mosku osaa jo mennä maahan nyrkki maassa-merkistä. Nyrkissä on namit. Heti kun pentu on menossa oikella tavalla maahan, tulee "Klik" ja palkka (kun teen treenit tällä tavalla pentu ei voi mennä väärin maahan, eli pääsen palkkaamaan joka kerta mitä pidän tosi tärkeänä kun kaveri on vasta 10 viikkoa vanha). Tällä tavalla se oppii oikean maahanmenon heti alusta. Ei siis harjoitella istunnan kautta.
Maahanmeno menee jo tosi nopeasti vaikka takana on vain kolmen päivän harjoitus ja 5-10 toistoa päivässä. Tässä vaiheessa komento ei tärkeä. Kun pentu yhdistää nyrkin ja liikkeen otan komennon mukaan. Nyrkki häviää kuviosta kun oletan että pentu hahmottaa koko jutun.
Kun liike on mennyt kaaliin voi vanhemmalla koiralla vaihdella palkkaa (klikkeri, pallo, riepu, pelkkä nami)
Keittiössä ollaan tehty myös pientä "seuraamista". Sitä harjoitellaan siten että lähdetään hyvästä perusasennosta - kannattaa opettaa heti - sen jälkeen yksi askel eteenpäin ja pysähdys. Pidän pennun oikeassa paikassa namin avulla. Se tiesi heti että pysähdyksestä pitää istua joten "klik" ja palkka tulee tosi nopeasti. En käytä mitään komentoa.
Aina välillä otetaan "hier" -komento että sekin pysyy mielessä. Tätä liikettä treenataan ulkonakin. Noin 1-3 krt päivässä. Ongelma liikkeessä on että pentu on niin pieni. Eli pitää avittaa että asento on oikea.
Omaan asentoon pitää myös kiinnittää PALJON huomiota.
Sitten treenataan tietysti paljon kontaktinottoa. Sekin klikkerillä.

Ja tietysti VAIN YKSI LIIKE per treeni!!!!!!