keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Rosvopaisti

MOSKU: Mamma oli laiska tänään. Töiden jälkeen mentiin siihen kuuluisaan hiekkakuoppaan meidän talon takana. Siellä me saadaan juosta vapaina.
Totuttuun tapaan Lara hävisi jonnekin. Yleensä se nostaa jäniksen joka asuu kuopan liepeillä. Pedro lähtee huutaen niiden perään. Se on aika huvittavan näköistä.
Varsinkin kun ne tulevat joka kerta noloina takaisin tyhjin tassuin.
Tänään Lara ei etsinyt jänistä.
Se on keksinyt että on helpompikin tapa saada ruokaa metsästä. Paljon helpompi.
Täällä asuu kettu tai supikoira joka jemmaa ruokaa maahan. Lara on oikea peto haistamaan rosvopaistit. Sitten se kaivaa ne ylös ja syö ne.
Tänään Lara kävi taas jonkun toisen ruokakaapilla ja tuli suu täynnää "jotain moskaa", mammaa siteeratakseni.
Supikoiran tekemä rosvopaisti ei kelpaa ihmisille. Ne eivät ymmärrä että mitä enemmän paistissa on ajan patinaa sitä parempi se on.
Minä yritin kerjätä namipaloja Laralta mutta arvatkaapa vaan sainko?
Ensi kerralla kun käy supikoiria meidän pihalla kerron kuka vierailee niiden ruokavarastoissa...jos uskallan. En yhtään tiedä minkä näköinen on supikoira. Muistuttaako se meitä sakemanneja? Vai onko se Pedron näköinen? Jos se on villakoira, niin kuka leikkaa turkin, selvittää takut ja laittaa pampuloita sen tukkaan? Kuinka iso supikoira mahtaa olla? Isoin eläin minkä olen nähnyt on hevonen. Ja se on ISO. Jos supikoira on saman kokoinen...ja kulkee leijonakampauksessa...
Sitten en yhtään ihmettele miksi pihalle eksynyt supikoira huusi niin kamalasti.
Sen tukka meni varmaan ihan sekaisin Laran ja Pedron käsittelyssä.