torstaina, heinäkuuta 23, 2009

MOSKU 1 V TÄNÄÄN - KIITOS TIINALLE HYVÄSTÄ KOIRASTA


http://www.blogger.com/img/blank.gif

Tänään vietetään Moskun ekoja synttäreitä.
Kasvattajalle, Okkosen Tiinalle Iissä suurkiitokset tosi hyvästä koirasta. Mosku on täyttänyt kaikki odotukseni - enemmänkin.
Kun lähdin hakemaan uuttaa sakemannia olin asettanut muutamia ehdottomia vaatimuksia. Halusin Lapinleimun Riitan Nasty-linjaisen, nimenomaan linjan josta löytyy Nasty-Aida-Ida takana. Olen sitä mieltä että se on Riitan kaikkien aikojen parhaita linjoja.
Toinen vaatimus oli hyvähermoisuus, hyvä rakenne (suora selkä) ja kolmas vaatimus oli sisäsiitosprosentti nolla. Jaa. Oli vielä neljäskin. Sen piti olla uros.
Eräänä päivän kävin kurkkaamassa Apulaa jossa muuten en IKINÄ käy - Annan syytä. Hän oli ihmetellyt jotain koiraa siellä.
No sieltähän se Moskun pentue löytyi ja eiku soittamaan Tiinalle.
Vielä ei ollut tarkoitus ottaa uutta pentua, mutta juteltuamme Tiinan kanssa monta kertaa totesin ettei tällaista mahista tule heti eteen.

Haluan myös kiittää mentoriani ja inspiraatiolahähteeni Tel Avivissa. Heti Moskun tultua kotiin aloin treenaamaan sitä Amnonien menetelmien mukaan. Nyt olen tosi kiitollinen ja iloinen että tein töitä pennun kanssa ennen sairastumistani. Minulle epätyypillistä että todella tein joka päivä. On niin helppoa siirtää jutut seuraavaan päivään.
Eka vuoden agility-, rohkeus-, tottis- ja sosiaalistamistreeni poikii nyt. Suosittelen lämpimästi kaikille pennunhankkijoille. On kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Big thanks to Amnon in Tel Aviv for the opinions, assistance and inspiration I´ve got on canine training. Mosku´s grown up to be a really lovely dog, cooperative, couragious and gentle.