perjantaina, lokakuuta 09, 2009

TALOETSINTÄÄ TAIDETEHTAALLA

LARA:- Minäkin pääsin töihin tänään vaikka olen eläkeläinen. Pekoporukka treenasi taloetsintää Taidetehtaalla joka seisoo tyhjillään odottamassa remppaa.

Mulla oli yksi maalimies ja palkkana ihana luu. Maalimies olikin mennyt metkaan paikkaan piiloon. Edellinen koira ilmaisi sen seinän "väärältä" puolelta kun ilmastointi kantoi hajun ihmeellisellä tavalla. Minäkin sain vainun samasta kohdasta, mutta en sentään haukkunut. Sen verran alkoi ottaa pattiin kun en millään saanut kiinni siitä maalimieshajusta että aloin piipittää. Sitten huomasin että haju nousee myös lattiarakoa pitkin ja lähdin seuraamaan sitä. Silleen se ukko löytyi.
Moskullakin oli yksi maalimies ja palkka löydöstä.
Se tuli autoon, onnesta soikeena koska sekin oli saanut luun.
Mosku osaa jo etsiä kuin vanha konkari vaikka se ei ole ollut taloetsinnöissä kuin kerran pentuna. No, olihan sillä apua edellisistä maalimiehistä ja heidän hajuista, mutta silti. Eteni vauhdikkaasti ja systemaattisesti, totteli ohjausta todella hienosti eikä nytkään yhtään aristellut pimeetä vaikka välillä tahtoon nähdä "pikku-ukkoja". Pimeessä se ukkokin istui.

Jengiä oli treeneissä sen verran että meitä jaettiin kahteen ryhmään. Muut jäivät vielä harjoittelemaan, mutta mammaa alkoi väsyttään sen verran etä me tultiin kotiin. Sitä harmittaa aivan suunnattomasti ettei jaksa reenata täyspainoisesti - vaikka kunto on kohtalainen. Rapuissa se puuskuttaa kuin juna, mutta sanoo että eniten ärsyttää jalattomuus ja hyytelömäinen olo. Cortisonin aiheuttama turvotus on sentään hävinnyt suurimmaksi osaksi, ja nyt mammaa katselee jo itseään peilistä! Pahimmillaan, kun se näytti Saimaanviikarilta, se vältteli peilejä.