tiistaina, lokakuuta 06, 2009

KOSKU:- Sain mun pentuhihan leikkikaluksi. Iltaisin annan sille sellaista kyytiä että. Pomo vetää sälekaihtimet ikkunan eteen ettei ikkuna hajoo jos ote lipee. Juu, ihan oikein luit. Mutta minullahan ote pitää. Pomo jo pääsi kehumaan että hyvin on harjoitukset uponneet vaikka siitä on jo aikaa kun treenattiin puruja.

Tänään harjottelin kuusenkarakoilla - sellaisilla 4-5 metrin tikuilla. Ainoastaan Lara sai koiville kun käännyin polulla. Pomo ehti väistää.
Me tehtiin "Autolenkki" tänään. Se ei suinkaan tarkoita että lenkitettiin autoa tai autolla, vaan me ristittiin tämä pätkä Autolenkiksi. Se tarkoittaa että ensiksi ajetaan muutama kilometri tuonne lähimetsään. Siellä on tosi kiva maasto. Ja rämeoja jossa voi vilvoitella.Tänään sukelsin menomatkalla. Tulomatkalla olin kolunut niin monta ojaa että olin jo aika puhdas. Pomo laittoi hihnaan kunnes oltiin ohitettu mutaojaa!

Tein myös "Farit" kun pääsin vauhtiin.
Tässä resepti kaikille kaverille:
Valitse iso vesilätäkkö. Varmista että sen vierellä seisoo muita koiria ja ihmisiä. Ota vauhtia ja hyppää tasajalkaa keskelle lätäkköä!
Pomo kutsu temppua meidän eka sileäkarvaisen salukin, Farin, mukaan. Se keksi tän tempun metsässä kerran kun molemmat vipukat, pomo ja tytär joka istui kärryssä sattuivat seisomaan todella syvän lätäkön ympärillä.

Tuli oltua tunnin verran lenkillä kun pomo huushollasi sillä 3 km pätkällä, eli käveli hitaasti ja nautti auringosta. Eilen oli ihan paska sää, puhumattakaan sunnuntaista. Sää ei estänyt pomoa laittamasta meitä tarhaan sunnuntaina kun hän itse kävi kattomassa jotain käsipallo-ottelua tai mikä lie. Siellä kököteltiin kopeissa koska satoi kaatamalla ja myrskysi. Mutta pomo on sisustanut mökit. Meillä on paksut juuttimatot ja ihanat juuttityynyt joilla voi maata. Niitä on täytetty jollain trasselilla.

Me syödään nykyään muuten melkein ainoastaan luonnonmukaista ruokaa - aamuisin saatetaan saada pripuloita. Ettemme unohda miltä ne maistuu, kun koskaan ei tiedä, siteerakseni pomoa.
Minusta on kuulemma tullut tosi nätti poika jossa silmä lepää. Pomo piti tahallaan mua kevyenä ekana elinvuonna. Nyt olen alkanut kerätä massaa. Painan varmaan reippaasti yli 30 kiloa. Pomo tuossa lupaa mitata korkeuttakin. Nuo kotimittaukset kun yleensä eivät kerro totuutta vaan antavat liian suuria numeroita. Pitäisi olla jokin "tikku".