tiistaina, kesäkuuta 16, 2009

Lehtometsä, lehtomainen metsä, tuore kangas, kuivahko kangas, kuiva kangas ...Lehtometsä, lehtomainen metsä, tuore kangas, kuivahko kangas, kuiva kangas.. Lara on päättänyt tutkia metsiä lähemmin. Nyt siihen meni jo neljä tuntia


MOSKU: - Minä jouduin yöllä tyhjentämään analirauhasiani. Laraperkele hyödynsi hätäni härskisti. Se pyysi nätisti pomolta lupaa päästä ulos. Sen viekas ilme jäi pomolta huomaamatta. Kello oli noin 0330 ja Lara hävisi metsään kuin pieru Saharaan!!!
Neljältä mamma sai virkkaamansa pipo valmiiksi ja meni nukkumaan. Ajatteli että Lara viihtyköön sateessa.
Me herättiin naapurin koirien haukuntaan about 06. Laraa ei näkynyt ja pomo huolestui oikeesti. Se kiersi autolla, vihelsi pilliin ja kolisteli ruoka-astioita. 0730 Rouva tuli kotiin, janoisena, märkänä ja nöyränä. Ja pääsi suoraan ruokakupille!!! On se niin väärin.


Löytyy muuten monta eri rotua suomalaista metsää. Näin kertoo Wikipedia.

Suomen metsät on jaoteltu metsätyyppeihin, joista tärkeimmät ovat (rehevimmästä karuimpaan): lehtometsä, lehtomainen metsä, tuore kangas, kuivahko kangas, kuiva kangas ja karukkokangas. Kutakin metsätyyppiä luonnehtivat tietyt opaskasvit. Lehdossa monet pitkävartiset ja mehevät ruohot ja saniaiset, lehtomaisessa käenkaali, sananjalka ja sammalet, tuoreella mustikka ja sammalet, kuivalla puolukka ja jäkälät ja karukolla kanerva ja jäkälät. Useat lintulajit ovat tyypillisiä tietyn metsätyypin metsässä, esimerkiksi mustapääkerttu lehdossa, hippiäinen tuoreella ja leppälintu karukossa.LARA: - Mamma jätti käsityönsä, keskeneräinen pipo ja kaksi lankakerää, esille kun mentiin Virviikiin. Ajatteli ettei niille käy kuinkaan koska hän jatkaa töitä heti kun tullaan takasin.
Juupa juu. Moskun suussa pehmeä, upea alpacakerä ehti muuttua spagettikasaksi josta lisäksi puolet oli pilkottu 10-50 sentin palasiksi. Mamma kuvasi katastrofia - ilman korttia. Todisteita Moskua vastaan ei siis ole paitsi tuo pätkä-nippu. Pipo johon Mosku ei ehtinyt kajota, valmistui kuin valmistuikin about neljän aikaan. Sitä kuuluu koristaa Milla Paloniemen Kiroileva siili-merkeillä. Esim kuvan keltainen RYPPPYYLEKSÄ? tai punainen PERKELE !!