torstaina, elokuuta 06, 2009

Häikäisevä mies VatikaanistaPOMO:- Kyllä tarjosi suomalainen seurakunta upean urkukonsertin porvoolaisille tänä iltana. Vatikaanin urkuri Gianluca Libertucci oli kerrassaan häikäisevä.
Repertoaari alkoi 1600-1700-luvun musiikilla (Bach) ja eteni pikku hiljaa vuosisatojen läpi loppuen Cesar Franckiin, eli oltiin 1800-loppupuolella. Väliin mahtui Buxtehudea, Mozartia, Lisztia, Mendelssohnia and you name it.

Kyllä on taitava tuo Vatikaanin mies. Sen lisäksi että tuntui kuin hänellä olisi ollut kokonainen symfoniaorkesteri piilossa uruissa, laittoivat hänen tulkintansa kuulijan mielikuvituksen vaivatta liikkeelle. Tämä mies ei ujostele, vaan lataa täysillä. Oli upeeta!!!! Kerta kaikkiaan.

JA KAIKKI TÄMÄ TARJOTTIIN ILMAISEKSI. Uskomatonta.
Mitä mahtoi Madonnan liput maksaa....

Konsertin jälkeen ehdittiin vielä tunnin lenkille koirien kanssa Tarkkisiin.
Eikä taas voi kuin ihmetellä missä ihmiset piileskelee.
Aivan upea ilta, täysikuu ja kaikki.
Autosta noustiin 22.22 ja autoon noustiin about 23.15. Sinä aikana törmättiin menomatkalla yhteen lenkkeilijään. Tulomatkalla meitä ohitti yksi fillaristi. Autoja oli kylläkin liikkeellä.
Kerran kummastelin tätä asiaa tyttärelleni. Kuivasti hän totesi että suomalainen raahautuu ulos vain silloin kuin se haluaa juoda...
Eihän se ole totta, ei?