tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Back to kivikausi

LARA. - Nyt minä kirjoitan, koska Mosshe ei taida ymmärtää mamman höpinöistä mitään.

Mamma on tässä perehtynyt kivikauden dieettiin, ja nyt se on jopa siirtynyt syömään kuten kivikautinen ihminen. Se on kuulemma tosi helppoa. Maitotuotteet vex, vehnä- ja muut viljat pois. Ainoat sallitut ovat speltti ja kaura.

Juttu menee silleen että yli puolet ruoasta, 50-60 prossaa proteiineista tulee lihasta ja kalasta. Omega kolmosen ja kutosen välillä täytyy pitää balanssi koska kutosta saa helposti liikaa lihan myötä. (Ellei pysty syömään pelkästään luomu-tuotettua lihaa.) Tasapainottaminen tapahtuu kalan avulla.

Sitten se on kattonut veriryhmädietiistä mitä vihanneksia, marjoja ja hedelmiä se saa syödä.
Ateriasuunnittelu on tosi helppoa sanoo mamma.
Aamulla sillä ei ole kuitenkaan nälkää joten me mennään ekaksi lenkille kaikki. Sen jälkeen mamma fiilistelee mitä mieltä maha on. Matkalla se on ehkä löytänyt lihavan madon = vuohenjuustopalan, luumuja, muutaman saksanpähkinän tai kananmunan.
Niitä se sitten mussuttelee.

Lounas sisältää ehkä vähän lohta, jokunen vihannes ja jälkkäriksi marjoja.
Iltapäivällä löytyi taas metsästä joku öttiäinen = lihapala, juustopala, vihannes, banaani.

Illalla, kun tullaan metsästys-ja keräilylenkiltä syödään pääateria jota mamma rakentaa lihan/kalan ympärille.

Eilen pomo tapasi uuden lääkärinsä joka ihmetteli miten kaikki "arvot" on taas parantuneet. Mamma ei paljastanut.
Ainoa kielto mikä sillä on päällä on "kaatumiskielto" koska luusto on hauras vaikka sekin on vahvistunut. Tän takia me jätetään haku vähäksi aikaa.
Mammasta on enemmän riesaa kavereille metsässä niin kauan kun hän syö cortisonia. Se vie jalat (vaikuttaa isoihin lihaksiin), vahvistaa tohtori. Ei tarvii olla kuin pieni tupsu niin pomo on turvallaan. Ja sitten menee hermo eikä kellään oo kiva. Joten Mosshe keskittyy kuulemma jälkeen nyt vähäksi aikaa. Sen lisäksi että se keskittyy opettelemaan miten kävellään nätisti hihnassa!!! Siinä mammalla onkin tekemistä. Nyt se osti jonkinlaisen riimuhärvelin jonka pitäisi auttaa... Odotan innolla seuraavaa lenkkiä että saa hihitellä kun Mosshe kulkee banaanina...

Tänään oli harvinaisen ilkee aamu. Kaikki kylän kissat oli liikkeellä.
Ruoasta vielä sen verran että meistä koiristakin tulee kivikautisotuksia pikkuhiljaa - ainakin pääpiirteittäin.

Se tarkoittaa varmaan että päästään ihan oikeesti METSÄSTÄMÄÄÄN!!! Luulen ainakin. Vihdoin saadaan syödä hiekkakuopan jäniksen - joka loikki pihalla toissa aamuna, kele.