perjantaina, marraskuuta 06, 2009

Gerbun "oikea" väri onkin siiami??

MOSKUN GERBUMIETTEITÄ: - Mamma on aina väittänyt että gerbiilien perusväri on agouti, eli riista. Enää se ei ole niinkään varma vaan istuu ja miettii hiljaa itsekseen. Kävi niin että kateltiin luonto-ohjelmaa mamman läppäriltä. Meillä ei ole telkkaria joten mamma kattelee Areenan tarjontaa (joka kuulemma riittää vallan mainiosti).
Filmissä oli muun muassa villejä gerbuja. Ne oli siiamin värisiä!!! Ilman tummia merkkejä ja ehkä hivenen vaaleampia kuin Sture. Mamma ei enää tiedä mitä ajatella. Niiden pään muotokin oli hitusen leveämpi kuin kesytgerbujen.
Mutta sehän on tunnettu fakta etta esim viljelty lohi muuttuu ulkomuodoltaan jo muutaman sukupolven jälkeen. Yhtä nopeasti jälkeläiset saa taisin alkuperäisen muotonsa jos ne pääsee lisääntymään luontoon.

Keskiviikkona mamma kävi luistelemassa auotolla! Autossa oli vielä kesärenkaat alla mutta mamma uhmasi lumihiutaleita ja lähti kattelemaan Akilleksen käsisottelua (jota Akilles johti melkein loppuun asti mutta hävisi kahdella malilla viime minuuttien aikana!!!!!!) Vastassa oli Atlas.
Illalla oli pääkallokeli eika auto meinannut millään pysyä tiellä. Mamma joutui viemään sen Annan pihalle ja pyytämään Annaa ajamaan itteään kotiin, koska viimeiset 5 kilsaa on yhtä jyrkkää ala- ja ylämäkeä ja kurvia. Ei meinannut auto pysyä edes Krepelbynpätkällä joten mamma ei ottanut riskiä. Jälkeenpäin onkin helppo todeta ettei se olisi päässyt kotiin vaan matka olisi taatusti päättynyt metsään.
No, Anna lupasi apua renkaidenvaihdossa ja ilmoitti eilen että "Nyt on talvirenkaat alla".
Mamma raapi päätä.
Mistä renkaat oli peräisin?
Mamma kysyi varovasti: Oliko renkaat teillä??
Oli tyystin unohtanut jättäneensä ne sinne.
Onneksi ei mennyt eilen liiteriin tarkistamaan koska olisi varmastin ilmoittanut ne varastetuisksi!

Tänään sataa sitten räntää ja lumi on sulanut...