perjantaina, syyskuuta 18, 2009

Kestäviä luita


LARA: - Mamma antoi meidän tuoda vanhoja kaluttuja luita sisälle. Kunpa keksis helpomman keinon päästä käsiksi luuytimeen!

KAATUMISKIELTO NURIN...
LARA: Nyt mamma on rikkonut "kaatumiskiellon" jo kaksi kertaa.
Tänä aamuna väisteltiin vastaantulevaa koulukyytiä, pikkubussia. Mamma veti Moskua lähemmäs itteään sillä seurauksella että kompastui Moskun takajalkaan. Ei tainnut olla ihan puhdas krav-magakaatuminen kun ensin osui polvi asfalttiin, sen jälkeen kylki. Ilmeisesti tällä kertaa sattui koska mamma voihki ja ähki eikä suostunut nousemaan.
Taksikuski peruutti autonsa meidän viereen ja tuli kysymään vointia. Ei ollut paljon parjattu Kajon kuski vaan Erikssonin. Siinä vaiheessa mamma totesi ettei MIKÄÄN ollut mennyt rikki, ei luita, ei pää, ei kamera eikä puhelin. Taksikuskille se sanoi kuten asia on, että syö lääkkeitä (cortisoni) jotka vievät jalat.
Joitakin viikkoja sitten se lensi selälleen "kesäliukkailla". Oli just satanut ja mammalla oli vanhat kumisaappat yllään. Maa oli liejuinen ja yhtäkkiä se vaan makasi selällään. Silloin se jäi siihen fiilistelemään ja ihmettelemään kun ei mihinkään koskenut. Sanoi jälkeenpäin että olisi pitänyt nähdä se uusintana, slow motionissa.
Oli muuten ruotsalainen firmafutisjoukkue jolla oli sellaiset säännöt, ettei maalia hyväksytty ennenkuin se nähtiin uusintana ja hidastettuna...Mutta niillä ei ollut kameraa vaan maalintekijä joutui uudistamaan temppunsa! Ei kuulemma ollut ihan helppoa.

Hyvässä lykyssä se mamman sukellus ravisteli irti selkärangassa olevat metastasit! Se kaatui nimittäin sille syöpäpuolelle. Itse toteaa etteivät ne luut voi hirmu huonossa kunnossa olla koska ne kesti tällin.

Punajuurimehusta, jota mamma litkii aina välillä, löytyi mielenkiintoista tietoa. Mamma juo sitä koska se on hyväksi maksalle. Nyt tutkijat ovat todenneet että se myös lisää suorituskykyä. Punajuuressa on paljon nitraatteja ja ne vuorostaan vähentävät hapen kulutusta rasituksessa. Tutkimuksen mukaan rasituskestävyys parani noin 15 prosenttia. Veren nitraattipitoisuus nousee tietenkin, mutta verenpaine laskee.

Mamma selvisi pienellä polviruhjeella

LARA: -Eilen oltiin metsälenkillä ja Mosku kieri ihmisenpaskassa. Sitten se paini mun kanssa ja sotki mun hienon kauluksen sillä seurauksella että mamma pesi MINUT kun luuli minua syylliseksi.
Mamma keräsi luotokuvia - värejä, se sanoo. Niitä se hyödyntää kun se suunnittelee jotain ihme juttuja itelleen.
Keskiviikkona se aloitti sekä ompelu- että kudontakurssin. Kudonta on täällä ihan lähellä, vanhan seuratalon yläkerrassa. Askeettiset ovat olot, kertoo mamma. Sinne pääsee muulloinkin kuin kurssi-iltana, mutta pakkasraja on -10 astetta!!!

Pantterisienikö?